fredag 18 november 2011

Stum av beundran för The Old Man and the Sea

Läste precis ut Hemingways The Old Man and the Sea. Vet inte riktigt vad som fick mig att läsa den just nu, kanske var det 1001-listan och Akademibokhandelns tag-fyra-pocket-betala-för-tre. Plötsligt stod den i alla fall i min bokhylla.

Orden räcker inte för att beskriva min läsupplevelse, men jisses Hemingway, du förtjänade ditt nobelpris den saken är säker. Jag är stum av beundran och tårögd när boken är slut. Jag tror faktiskt att jag lite hade glömt hur BRA litteratur kan vara och det var länge, länge sedan jag kände så här. Det är alldeles varmt inuti nu, jag slukade vartenda ord, jag njöt av språket, berättelsen och slutet. Hemingway! Du är mästaren. Jag vill skriva ett kärleksbrev till dig och läsa allt du skrivit. Hur gjorde du för att skriva så bra?

2 kommentarer:

Ordförrådet sa...

Den gamle och havet, den väcker minnen från ungdomen. Bara jag läste det du skrev fick jag flashbacks till en tid då jag upptäckte många författarskap. Värmer i kroppen. Två av mina favoritnoveller är skrivna av Hemingway och de är verkligen läsvärda. Den ena är Berg som vita elefanter och den andra har haft olika namn i olika översättningar. Orginaltiteln tror jag är The Killers. Hittar den inte i bokhyllan så det är det närmaste jag kommer idag.

Josefin sa...

"Berg som vita elefanter" har jag läst och tycker mycket om. Har en engelsk utgåva med noveller i bokhyllan, ska kika efter "The Killers" i den. Mer Hemingway ska det bli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...