
GINGERSNAPS
ca 20 kakor
2 1/2 dl farinsocker
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl mörk sirap
1 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk kryddnejlika
en nypa salt
Rör smör och socker poröst och tillsätt sirap och ägg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Blanda ihop till en slät deg och låt stå i kylen minst en timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla degen till bollar som du sedan rullar i strösocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Inte för tätt, då växer de ihop! Grädda i ugn ca 10 minuter och låt dem svalna på plåt och sedan galler.
Lycka till!
2 kommentarer:
Fråga på receptet: Det står ingefära två gånger, stämmer det? Är det färsk och malen?
/Lisa-ska-hem-och-baka-mums
Ah du, jag har bara varit vimsig, eller julknarkad om man så vill. Har ändrat direkt i inlägget nu. Det ska bara vara malen ingefära. Inget annat.
Skicka en kommentar