torsdag 24 november 2011

Kakor värda ett boktips


På bokkollot fick Edits en påse med boktips och små Gingersnaps av mig. De var väldigt goda och Lisa ville ha receptet. Jag tänkte att det kanske fanns fler som ville ha det, det är ju dags för julgotter nu. Receptet kommer från Vinterns söta, en fenomenal kokbok om man gillar julgodis. Och det gör man. Här kommer receptet:
GINGERSNAPS
ca 20 kakor

2 1/2 dl farinsocker
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl mörk sirap
1 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk kryddnejlika
en nypa salt

Rör smör och socker poröst och tillsätt sirap och ägg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Blanda ihop till en slät deg och låt stå i kylen minst en timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla degen till bollar som du sedan rullar i strösocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Inte för tätt, då växer de ihop! Grädda i ugn ca 10 minuter och låt dem svalna på plåt och sedan galler.

Lycka till!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Fråga på receptet: Det står ingefära två gånger, stämmer det? Är det färsk och malen?

/Lisa-ska-hem-och-baka-mums

Josefin sa...

Ah du, jag har bara varit vimsig, eller julknarkad om man så vill. Har ändrat direkt i inlägget nu. Det ska bara vara malen ingefära. Inget annat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...