måndag 14 januari 2013

En glasögonprydd häst i jumper

Taadaaa! Att stajla en blogg är svårt. Bloggen FABULERAT har länge varit blommig, men ärligt talat är jag inte särdeles blommig. Inte böcker heller. Bakgrundsbilderna på Blogger kändes plötsligen för pretto, för skrikiga, för bleka eller bara tråkiga. Vi behövde livas upp, bloggen och jag.

Efter MÅNGA timmar tillsammans med iStockphoto kom jag fram till att Fabulerat istället borde prydas av en glasögonprydd häst i jumper. Om jag vore en häst skulle jag säkerligen ha haft ett dito boknördigt utseende. Hon är lik mig, tycker jag. (Nej, jag inte har en jämn matta av hår i ansiktet, men JA glasögon, rouge och jumper förekommer). Jag har inte ritat hästen själv, det har jag inte. Konstnären heter Anna Paff och jag tycker att hon ritar så snyggt att bilden var värd vart enda öre jag betalade för den.

Ja, så kan det också gå.

Hur tänker du när du väljer utseende på din blogg?

7 kommentarer:

Ingerun sa...

Jättefin häst!

Jag tänkte att jag ville ha en bild som påminner om vad bloggen heter.

Emma sa...

Jag har inte tänkt och det märks ju :-)

Lua sa...

Snygg häst!

Jag brukar tänka på vad jag själv gillar och sen att det inte får bli för mycket, min enkla uggle-design kodade jag ihop för kanske ett år sedan och har inte orkat göra något nytt :)

Josefin sa...

Ingerun: din blogg är ju väldigt tydlig och snygg i det avseendet, tycker jag. En förebild!

Emma: stilrent och anonymt - ett säkert kort ju.

Lua: Ugglor är ju kloka (och bokliga) djur. Tro mig när jag säger att jag har letat efter snygga ugglor. Kunde inte välja. Det blev alltså en häst istället för mig.

Anonym sa...

Ja, hon var trés chic den märren! Jag ville ha en ljusare blogg med ett tydligare typsnitt när jag gjorde om min nu nyligen. Jag hade hellre haft en lite tydligare uppdelning mellan de olika blogginläggen men man kan ju inte få allt! Jag höll nog på i dagar fram och tillbaka innan jag bestämde mig. Vem säger att utseendet inte räknas?

Btw så har jag ju stört mig på bloggers robotkontroll många gånger. Nu inser jag dess futuristiska approach:
1) Bevisa att du inte är en robot
2) Välj en identitet
3) Om vi godkänner ovanstående får du komma in till oss

Josefin sa...

Bokdivisionen: Få saker slukar tid som bloggpyssel, det skriver jag under på direkt. Blogger = Storebror?

Josefin sa...

Älskar jumperhästen! Den har även ett litet leende som ser ut som en blandning av nöjd och lurig. Mkt bra.

Hur jag tänker? Just nu tänker jag "Släng ut det gamla, släng in det nya" men har inte kommit så långt än. Jag gillar ju träd. Och ugglor. Och böcker. Och sånt... Kanske man kan få ihop det lite schnyggt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...