lördag 26 januari 2013

Litteratur och psykologi

Inte visste jag att det fanns kurser som Litteratur och psykologi eller Litteratur och genus. HUR har jag kunnat missa det? Tack för tipset, Lyran! Jag vill börja plugga genast, ska bara jobba lite först. Och ta någon extra kurs i pedagogik, kanske doktorera. Sen vad det ju det här med att plugga danska också. Men kurslitteraturlistan kan man ju alltid tjuvkika lite på, eller hur?

Har ni tips om andra intressanta litteraturkurser att läsa?


3 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Visst finns det mycket intressant! Jag ska läsa lite litt vet nästa år, men har inte bestämt vad än. Jag har tänkt mig att läsa kinesiska också...

Anonym sa...

Jag läste barn- och ungdomslitteratur förra vintern vilken jag hade sett fram emot jättemycket men med en oengagerad lärare som hållit sin kurs likadant sedan 1990 ungefär blev det inte så kul som jag hoppats. Även om det fanns en del spännande saker att läsa. När jag är klar med min pågående utbildning hoppas jag kunna läsa fler litt.kurser!

Josefin sa...

Jamen, det är lite det jag fruktar, att det ska vara mossigt. "Litteratur och psykologi" verkade väldigt freudianskt, vilket visserligen kan vara smaskigt, men känns lite ute.

Det finns någon sommarkurs som analyserar HBO-serierna som det nya dramat, har jag hört. Verker helt och hållet min kopp te, men det är ju inte litteratur, kanske (om än svenskämnet på gymnasiet ju har ett "vidgat textbegrepp" som även innefattar film och teater. Vi får se vad som hinns med. Drömma är emellertid helt gratis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...