lördag 21 januari 2012

När en krogrecension är storslagen prosa

Läste nyss en krogrecension skriven av en av världens vassaste krogrecensenter A A Gill i DN:s På Stan. Inte visste jag att krogrecensioner kunde vara så vasst formulerade och ROLIGA! Min humor drar visserligen åt det lyteskomiska hållet, så risken finns att ni inte riktigt håller med mig. Hur som haver fångar han essensen av det typiskt svenska på ett sätt som bara en utomsvensk kan. Och språket, mina vänner, språket: det är roligt att läsa att maten verkar vara kryddad av ett troll, det är det faktiskt.
Så, var är alla feta människor? Vad har ni gjort av dem? Jag har varit i Stockholm i fyra dagar och har fortfarande inte sett någon som inte kan nå sina egna tår eller vaxa bikinilinjen utan spegel. Alla städer har sina tjockisar, även om de bara är till för att få oss andra att må bättre. Men så är ni ju också redan rätt nöjda med er själva. Jag misstänker att ni på ert svenska, liberala men ändå normativa sätt, har drivit in allihop och att det finns en skärgårdsö någonstans som är en skyddande rund gulag för de gråtande feta.
 Gav det mersmak? Läs hela recensionen här.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Gillar du A A Gill, finns det minst tre böcker till låns i Sjöstan.

Anonym sa...

Jakomma och dra gamla kommentarer som "all swedish people are looking so good" (åååh tycker ni det tihi), "but you are a bit gray and boring also" , (jjjaa visst är vi lite tråkiga inte alls som ni färgglada britter.) Checka ut från hotellet, dela ut några snytingar och spana in några snygga blondiner ...its all in good fun liksom..later techno-vikingar! //Brittskrälle

nilla|utanpunkt sa...

Han har skrivit en vansinnigt rolig text om Reykjavik. Och USA har han kölhalat. Men ibland blir han väl elak, kanske. Man lider med vissa av hans hatobjekt.

Josefin sa...

Yej! Kanske jag vill ju.

Josefin sa...

Lite smicker och pajkastning goes a long way, säger jag.

Josefin sa...

Ska kolla in texten om Reykjavik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...