fredag 13 januari 2012

Intentionerna möter verkligheten

Okej, så här är det. Jag har börjat jobba igen efter ett års föräldraledighet. (Yej!) Hade vackra stora drömmar om hur jag skulle gå till pendeltåget och lyssna på ljudböcker via Storytel och hur jag på pendeltåget skulle läsa roman och dricka kaffe, läsa bloggar och blogga lite själv. Ser ni det framför er?

De fina drömmarna gick emellertid i kras och verkligheten gav mig en örfil och meddelande mig redan dag ett att mobilnätet inte klarar datatrafik på pendeltåget eller under promenaden dit. Alltså: inget Storytel-lyssnande och inget bloggande på pendeltåget. Jag vet att jag kan köra offlineläge på Storytel, men jag orkar inte klydda med det, som det så fint heter på skånska. Smidighet är allt.

Men, böckerna sviker tack och lov inte och min kaffetermos är fortfarande briljant. För övrigt var den en present från några fina elever för något år sedan. Efter att ha spillt kaffe på nationella proven i svenska tyckte de att jag behövde en spillfri termomugg. Jag kan inte annat än hålla med.

Så, mindre bloggat och lyssnat blir det. Men vem säger att den vanliga boken är på utdöende? Inte jag, i varje fall. Och kaffet i termosen är varmt hela vägen till jobbet, det får vara gott så.

2 kommentarer:

Ordförrådet sa...

Storytel är verkligen finfint när man har täckning. Jag har förresten utnyttjat min fina present från dig och införskaffat Fredrik Lindströms senaste på Storytel. Tack ännu en gång :)

Maria sa...

Hej, prova gärna offline om du har en smartphone, då kan du lyssna även om datatrafiken är bristfällig!
/Maria på Storytel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...