söndag 12 maj 2013

Berlin - bokligheter och bilder

Jag tror att jag är kär i Berlin.

Fyra fina försommardagar i Tysklands huvudstad var precis vad maken, jag och tvååringen behövde. Min vinterskrumpna själ har tinat upp och jag känner mig som folk igen. Bortblåst är tanken på overalltvång, förfrusna fingertoppar och saltränder på skorna. Nu andas jag värme.


Bokligheter var inte resans fokus, men givetvis blev det en del bokturism ändå. Eftersom Douglas Kennedys Ögonblicket som utspelar sig i Östberlin under DDR-tiden (ett boktips från Bokblomma) blev försenad i posten fick Anne Franks dagbok, den nya fullständiga utgåvan, följa med på resan istället. Good enough, liksom. Jag hade också Berlinpeppat mig med Carl-Johan Vallgrens kultursvulstiga Berlinbetraktelser i Berlin på 8 kapitel, en bok vars tips ledde både till skatter såsom Dussmans bokhandel och en och annan turistfälla. Norra Europas största innergård kunde jag exempelvis varit utan.


Och till dig som planerar att åka till Berlin med barn säger jag bara: halleluja, gör det! Staden är full med fantastiska lekparker och trevliga ställen för barn. Kolla in bloggen Berlin ick! för fina tips. Om du inte vill resa till Berlin med barn och mest bara tänka kultur och design ska du istället kolla in Marcusbibliotekets snygga, snygga bilder för inspiration.

4 kommentarer:

Josefin sa...

Skönt med semester! Berlin låter bara mer och mer som ett stället jag vill besöka. Själv har jag varit tre dagar i Skellefteå, i ösregn. Tror det var ett taktiskt misstag... :P

Sincerely Johanna sa...

Åh vad härligt med resa och att den blev bra. Heja våren. Då funkar det att ses på en uteservering i Stockholm också och träffa andra bloggare, vink vink :-)

Josefin sa...

Josefin: Ja, åk till Berlin! Det är staden för dig.

Johanna: Ses på uteservering låter fint, så får det bli!

Mrs Book Pond sa...

Var i Berlin som höggravid för två år sedan och det var fint det med :) Det är verkligen en fantastiskt trevlig stad och fortfarande ganska billig, tyckte jag! Härligt att ni fick lite värme, nu är väl allt som vanligt igen ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...