torsdag 1 december 2011

Jaha, nu är det belagt. Jag HAR dålig smak.

Först var det DN som utsåg Drömfakulteten till 2000-talets bok. Nu är det Salome som får SvDs litteraturpris. Drömfakulteten har jag inte förmått läsa ut, trots två ivriga försök. Salome tyckte jag var förvånansvärt dåligt skriven, inte trovärdig, tramsig. Jag behövde skämskudde när jag läste.

Jag är inte bara svensklärare, jag har också dålig smak. Att Sveriges två största dagstidningar skulle ha dålig smak är naturligtvis uteslutet. Typiskt min otur.

2 kommentarer:

nilla|utanpunkt sa...

Nja, jag vet inte jag om du har så dålig smak. Minns att jag nämnde i en kommentar häromsistens att jag just köpt Drömfakulteten för att jag älskade Darling River? Jag håller nu mödosamt på att ta mig igenom den men tycker inte alls den håller måttet. Den är som en förövning till Darling river, inte mer. Men med massor av klumpigheter och effekter för effekternas skull. Jag SKA läsa ut den, det ska jag, men fortfarande på sid 222 typ suckar jag mig igenom texten och dialogen är på det hela taget hopplös. Tre meningar har jag sött åp som gav mig något litterärt....

Eftersom jag nu har lärt mig att du är att lite på ;-), ska jag härmed undvika Salome. (själv tycker jag ändå att du ska prova Darling River... .-)

Josefin sa...

Hahaha, vad härligt i allt elände! Jag ska definitivt prova att läsa "Darling river", du verkar ju vara att lita på, minsann.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...