fredag 15 juli 2011
När konjak och vatten är sak samma
I Bonniers kokbok Hej mat! från 1972 hittade jag ett recept på den godaste sockerkakan. Vem tar lätt sockerkaka och väljer bort den godaste när den finns? Nåja, i receptet kan 1 dl vatten kan frankt bytas ut mot konjak (i samma mängd?!). Verkar oerhört märkligt, tycker jag. Smakar kakan sockerkaka med 1 dl konjak i sig? Är inte det en konjakskaka? Hela grejen känns väldigt 1972. Min vän Maja säger emellertid att klenäter med konjak är oerhört mycket godare än klenäter utan. Är det så även för sockerkakan? Jag vågade inte prova utan tog i blåbär istället.
Etiketter:
kokböcker
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Kan bara säga att den är ruggigt god...med konjak!
Blir den dessutom lite döbakt, då blir den ännu godare.
Testa!
Skicka en kommentar