söndag 24 mars 2013

Books & Dreams

Jag fick ett recensionsexemplar av senaste numret av tidningen Books & Dreams med posten och bläddrade igenom den i helgen. Skulle den vara något för mig?  
Egentligen borde jag kanske vara målgruppen för bokmagasin, men att läsa om skrivande och författarskap intresserar mig väldigt sällan. Oklart varför. Har tidigare prenumererat på tidningen Vi Läser, men i ärlighetens namn var det inte ofta den blev läst. En prenumeration av Books & Dreams hade gått samma öde till mötes, inser jag efter helgens läsning. 

Den enda artikeln i Books & Dreams som lockar mig till läsning är "Vart tog läslusten vägen?", om barn och ungas sviktande läsintresse. Innehållet var mig emellertid välbekant sedan gammalt. I övrigt kunde jag läsa om boklig inredning, boklig matlagning och romanaktuella författare som Elsa Billgren, Erik Axl Sund, Michael Nyqvist och Jenny Åkervall. Det är trevligt och så, men inget fångar min uppmärksamhet någon längre stund. Det känns liksom glättigt och påklistrat alltihop. Hudkrämsannonserna och Gudrun Sjödén-reklamen skvallrar dessutom om att jag nog faktiskt inte är målgruppen. Än.

Om jag vid något tillfälle i framtiden skulle få för mig att köpa ett lösnummer av ett bokmagasin skulle Vi Läser förmodligen få följa med hem. Kanske. Mest vill jag nog inte läsa bokmagasin alls, inte heller Books & Dreams.

3 kommentarer:

Ingerun sa...

"Hudkrämsannonserna och Gudrun Sjödén-reklamen skvallrar dessutom om att jag nog faktiskt inte är målgruppen. Än."

:)

Sincerely Johanna sa...

Jag gilla inte heller tidningen och då är jag ändå en kulturtant in the making :-) (vi kulturtanter gillar ju Gudrun Sjödén)

Anonym sa...

Jag har aldrig sett tidningen, men läser jag blir det böcker, inte tidningar
Mia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...