tisdag 11 december 2012

Boktips efterlyses!

Som bloggambassadör för Bokmässan 2013 har jag fokus på litteratur för lärare. Jag tänker med hjälp av er i bloggosfären och lärarkollegor runt om i landet samla på mig litteraturtips som rör värdegrund, pedagogik och lärande. Jag är både intresserad av tips på relevant facklitteratur och skönlitteratur som passar bra att använda i undervisningen, gärna sådan som tangerar skolans värdegrund. Har du gått på någon riktig litterär mina i skolans värld (som lärare eller elev), får du gärna berätta om den också.

Era boktips kommer jag att sammanställa på Bokmässans community i gruppen Litteratur för lärare där jag hoppas få möjlighet att diskutera dem vidare med er. Är du inte medlem, blir du det här.

Så, vilka böcker har gjort dig till en bättre lärare? Dela med dig av dina förslag med motivering i kommentarsfältet här nedan eller på din blogg (men glöm inte att länka tillbaka till detta inlägg i sådana fall, så att jag hittar det).


7 kommentarer:

Anonym sa...

Det här ska jag återkomma till men kanske inte förrän efter jul. Jag formligen badar ju i litteratur för lärare och hittar både bra och dåligt. Ett annat intresse jag har är bra högläsningsböcker, främst för yngre då det är mitt område, men det kanske inte platsar här?

Josefin sa...

Självklart platsar det! Återkom efter jul du, det är ingen brådska.

Emma sa...

Min första reaktion är: bara inte någon tipsar om Flugornas herre :-) Ska dock fundera lite på frågan.

Josefin sa...

Hahaha, jasså inte "Flugornas herre", säger du? Nu blir jag väldigt nyfiken. Varför inte?

Emma sa...

Jag rent ut hatade den när jag tvingades läsa den på gymnasiet. Jag tyckte att den var äcklig, inte så att jag ville kräkas men jag mådde illa av hela texten. Inte så att jag blev berörd av texten och därför mådde dåligt utan jag tyckte bara att den var äcklig. Efter det känner jag att jag inte vill tvinga andra att komma nära den :-D

Anna sa...

Klart jag vill bidra! Jag återkommer till frågan efter jullovet och tänker att jag kan tipsa om några böcker som jag jobbat med ang värdegrund osv i låg och mellan.

Anonym sa...

Jag hoppas att svensklärare får glädje och nytta av den bok som jag våren 2013 ger ut på BTJ förlag. Den heter (ungefär): BOKSAMTAL. I SKOLAN, PÅ BIBLIOTEKET OCH PÅ NÄTET.

Lena Kjersén Edman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...