tisdag 11 oktober 2011

Bokalfabetet, bokstaven N

Enligt O har varje vecka bokfrågor i något hon kallar Bokalfabetet. Denna vecka har turen kommit till bokstaven N och hon vill  veta vilken författare eller bok vi förknippar med följande ord:

Nonsens. Jag säger Camilla Läckberg. Sen säger jag inget mer om den saken.

Nummer. Den första titel som dyker upp i mitt huvud är Hungerspelen. Kanske för att varje tävlande har ett nummer (eller?). Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att Hungerspelen är ett ganska dåligt val. Men hur som helst. Hungerspelen.

Nobba. Tankarna gick direkt till en ungdomsbok och Det är så logiskt. Alla fattar utom du, där Ester hela tiden verkar nobba Johan.

Namn. Picasso valde också Kristinehamn av Marcus Grahn. Picasso är ju ett namn, och boken är bra. Gott så.

Noggrann. Vem är noggrann om inte Lotten i Mina drömmars stad?

En karaktär som börjar på bokstaven N är Nora i Et dukkehjem skriven av Ibsen och en författare jag är nyfiken på är Mats Jonsson. Vill läsa både Hey Princess och Mats kamp. NU.

3 kommentarer:

enligt O sa...

Hungerspelen handlar verkligen om nummer och Lotten måste vara en av de mest noggranna personerna i böckernas värld. Kul att läsa dina svar och kul att hitta hit!

Lotten sa...

Om inte min att läsa lista var så absurt lång så skulle Mina drömmars stad tillhöra böcker jag känner att jag borde läsa om. Inte minst för Lotten:-)

Josefin sa...

Lotten: Ja, det är en fantastiskt fin roman. Jag har ju dessutom döpt min dotter till just Lotten. Såg förresten att du just läst Att föda ett barn. Började nyss på den. Verkar mycket bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...