måndag 28 januari 2013

Den introverta boknördens julafton

Den 17-18 februari är det bloggambassadörsträff i Göteborg. Ballonger och serpentiner! Denna resa innebär i korta drag att jag får:
  • sova på hotell och ha sovmorgon
  • äta hotellfrukost
  • LÄSA i sängen
  • LÄSA på stan
  • LÄSA på tåg
  • träffa andra ambassadörer
  • lära mig om Bokmässan
Och som om detta inte vore nog åker jag ner en dag i förväg för att kunna få mer av punkt 1-4. Jag tänker inte upptäcka staden, inte träffa gamla bekanta, inte göra något kulturellt eller bli nostalgisk över min studietid på Humanisten (eller jo förresten, det sista kanske jag ska ändå).

Min resa till Göteborg ska bli den introverta boknördens julafton: ensamtid med en samling romaner. Halleluja! Tyst ska det vara också. Och som på beställning har Enligt O ordnat stadsbesök till Göteborg, så att jag kan förse mig med bokliga tips om Sveriges andra stad. Det lutar åt att Kaninhjärta får följa med på färden.

Jag vet att det inte skulle bli helt socialt accepterat, men jag funderar allvarligt på att årligen åka bort ett par dagar för att läsa. Inte för att jag vill bort från något, utan för att det är så härligt att njuta ensamtid. Tänker inte ens låtsas att jag gör det för att upptäcka något nytt. Du får gärna följa med. Ja, vi skulle inte umgås förstås, utan leka parallellt. Jag i ett rum i Götet och du i Luleå eller Eslöv. Vill du följa med?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har funderat på hyra en stuga i ödemarken,läsa och bara va.
Åhh va kul med resan till Göteborg
Mia

Västmanländskan sa...

Låter suveränt! Men vi ses ju i Göteborg förstås.

Josefin sa...

Mia: Ödemarken låter onekligen som snäppet bättre, men som billös får jag väl hålla mig till platser dit tåget tar mig.

Västmanländskan: Det gör vi :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...