fredag 30 augusti 2013

Författarfrukost med Chris Cleave

I torsdags morse bjöd Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan in till författarfrukost med Chris Cleave, författaren till Little Bee ni vet. Cleave är på Sverigebesök för att berätta om sitt författarskap i allmänhet och sin nya bok Guld i synnerhet.


Frukosten var enastående trevlig, eller rättare sagt: Chris Cleave var enastående trevlig. Med ödmjukhet och inlevelse berättade han om hur han i sitt författarskap tagit fasta på hur det extrema kan lära oss mer om dem vi är.

Inför samtliga böcker Cleave skrivit har han gjort omfattande research. För att kunna skriva Little Bee arbetade han på flyktingförläggning och hans senaste bok hade tagit honom till träningslokaler såväl som barnsjukhus.

I Guld säger han sig själv ha lärt sig att inte döma sina karaktärer utan att låta läsaren avgöra vem som agerat rätt eller fel. Gillar! Om han lyckats återstår att se, mitt signerade exemplar av boken ska jag nämligen ge bort till någon jag tycker mycket om.


4 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Åh, vad trevligt det lät.

Josefin sa...

Ja, mycket fint. Det är liksom sällan deet blir fel med bokevents.

Sincerely Johanna sa...

Såg honom på Babel och tyckte han var fantastiskt bra på att bli intervjuad. Kan tänka mig att det var bra live också, lyllo dig.

Josefin sa...

Jamen, det var lite lyxigt, må jag säga. Mamma fick ett signerat exemplar av Guld med personlig hälsning. Också det himla, himla fint.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...