onsdag 12 juni 2013

En avslutning, fyra böcker och en återkomstSedan sist: Det har varit studentutspring och skolavslutning. Jag har sagt hejdå till fina elever, blivit avtackad på nuvarande jobbet i innerstan och hälsats välkommen tillbaka till gamla jobbet i förorten. Alltsammans har gått i bokens tecken. Jodå. Boken är den nya blomsterkvasten.

Av svensklärarkollegorna fick jag Ramqvists Alltings början, vilken utan tvivel blir höstläsning på pendeltåget när jag fått distans till året på Södra Latin och vill se på skolan med Ramqvists ögon. Av skolledningen fick jag också en bok som tack för året som gått, Den sista safarin av Deon Meyer, en spänningsroman som verkar vara väldigt långt ifrån bra. Men jag tänker givetvis att det är tanken som räknas. På nygamla jobbet i förorten får alla en sommarbok, så även jag (eftersom jag slugt nog besökte skolan dagen för bokutdelningen). Jag valde Innan floden tar oss av Helena Thorfinn. Sist men inte minst fick jag Presidentens hustru av en av mina elever (tack rara BokNea) och den är jag så sugen på att den får bli en av de första semesterböckerna jag tar mig an.

Så var det alltså med en avslutning, fyra böcker och en återkomst.

4 kommentarer:

Anna sa...

Var inte ledsen över din Deon Meyerbok. Han skriver både spännande och bra, visst är det deckare men riktigt välskriven sådan!

Josefin sa...

Aha! Det var ju goda nyheter. Då kan jag iallafall ge bort den till någon utan att skämmas.

Västmanländskan sa...

Klart du får böcker i present. Bästa grejen ju ;)

Maria sa...

Kul att du ska tillbaka till det nygamla jobbet. Själv saknar jag skolan i förorten ganska ofta. Hoppas du har en fin sommar med mycket bra läsning. /Maria fd bibliotekarie på det nygamla jobbet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...