torsdag 16 december 2010

eBokus

Jag ska börja med ljudböcker, det ska bli min nya grej. Genom att lyssna på ljudböcker hoppas jag kunna tackla det faktum att jag förlorat min läslust. Dessutom så har jag hört från säkra källor att ljudböcker är kalasbra att ha när man ska vara hemma med en bebis, och det ska ju jag. MEN, jag tycker att det är omodernt med cd-skivor och har inte fattat riktigt hur ljudböckerna ska nå mina öron på ett smidigt sätt. Idag hittade jag lösningen - eBokus. Detta är en alldeles jättefin och superpraktisk app till min iPhone. Appen är gratis och böckerna billigare att ladda ner än att köpa. Jag har laddat ner och är redo.

Nu återstår bara att se om ljudböckerna kommer att göra mig galen. Den ringa erfarenhet jag har av dem var att jag liksom började tänka som om jag levde i en roman. Bland annat ser jag på mig själv i tredje person som hon ett tag efter att jag lyssnat på en ljudbok. Kanske är jag extremt mottaglig för auditiva media.  Men, men, vi får se. Jag ser fram emot mina kommande ljudboksupplevelser med spänning.

5 kommentarer:

Beatrice sa...

Josefin, du vet väl att du helt gratis kan låna hem dina e-ljudböcker via ditt lokala bibliotek och lyssna på dom i din Iphone? Sjukt smidigt och alldeles fantastiskt bra. Bara några knapptryckningar bort!

Josefin sa...

Måste jag inte ens gå till biblioteket? För där kan latmasken sätta käppar i hjulet för mig. Ska genast undersöka vidare.

Josefin sa...

E-ljudböckerna på biblioteket funkade inte till iPhone än, vad jag förstår efter att ha läst på hemsidan för biblioteken i Stockholm. Vet du något annat, Bea? Ge mig tips! Det verkar ju sjukt praktiskt (och gratis!) annars.

Beatrice sa...

Jodå, det ska fungera. Tidigare gjorde det inte det men sen nån vecka tillbaka ska det funka! Gå via Salems bibbla. Du kan använda skolans lånekort (tror jag) och läs under hjälpen. Du måste fixa ett program till telefonen. Det finns en länk.

Bea sa...

Äsch. Insåg att jag måste ta tillbaka mitt påstående. Kom på att det är e-böcker det gäller. E-ljudböcker måste tyvärr lyssnas på via datorn. Mycket dumt. Jag ber om ursäkt för att ha väckt dina förhoppningar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...