måndag 28 oktober 2013

Jag lever (men det är knappt)

Veckorna innan höstlov är lärare som urvridna disktrasor allihop. Det är en av läsårets värsta perioder av tusen olika skäl. Lägg därtill att jag har en make som är bortrest ett par dagar i veckan, en trotsig treåring som ska lämnas på dagis och en hund som behöver rastas i tid för att jag ska ha lektion tre mil från mitt hem kl. 08.10. Ja, och så är jag på tjocken också. Jag går långsamt och jag är allmänt gravidskröplig. Det där med att glänsa under graviditet har aldrig varit min grej, det är uppenbart. D-e-t Ä-R m-y-c-k-e-t n-u. Jag lever, men det är knappt.

Nu är det här en bokblogg, som ni vet, men jag har inte mycket energi över att skriva om litteratur i dessa tider. Men jag läser, det gör jag, vi får vara glada för det. Just nu slukar jag Justin Cronins Flickan från ingenstans som är jättejättetjock och hyfsat spännande (ungefär som jag själv). Rysaren Att de i tid må väckas läste jag nyss ut med stor behållning. LÄS!

Ja, nu tog skrivarenergin slut igen. Tillbaka till läsningen.

söndag 13 oktober 2013

Skogskyrkogården

Ett besök på Skogskyrkogården var förmodligen den bästa tänkbara upptakten inför att läsa höstens Editböcker Flickan från ingenstans och Att de i tid må väckas. Hur som helst var det oändligt vackert. Och tyst. Och oändligt vackert.

torsdag 10 oktober 2013

Munro! Munro! Munro!

Plötsligt händer det! Alice Munro fick årets Nobelpris i litteratur. Kvinna! Novellist! En författare jag läst och tycker om! (Och nu har jag slösat bort en livstidskonsumtion av utropstecken).

Kan man ringa Lugn och gänget och säga "bra jobbat" och "hurra"?

onsdag 9 oktober 2013

Nobelpristider

.. är det. Hos Josefin på Nobelprisprojektet gissar jag på vem som ror hem årets Nobelpris i litteratur. Kolla in!

måndag 7 oktober 2013

Allt de säger är sant (hoppas jag)

Jag låter just nu mina elever spela in egna podcasts där de ska svara på om modern spänningslitteratur kan vara överlevnadshandböcker (eller möjligtvis snuttefiltar) för dagens unga. Ska bli otroligt intressant att lyssna på dem när de är klara. Kanske kan jag få någon av dem att publicera sina alster här, rent av. Som inspiration lyssnade vi på Lisa Bjärbos och Per Bengtssons eminenta podcast Allt vi säger är sant idag. Kan inte bli annat än bra, det förstår ju vem som helst.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...