måndag 23 juli 2012

En döhjärna recenserar Artighetreglerna

Jag vet inte vilket datum det är, faktiskt inte ens vilken veckodag. Jag läste ut Artighetsreglerna för ett tag sedan och den var fenomenal, men jag kan inte redogöra för detaljerna i den. Kanske om jag riktigt anstränger mig, men det orkar jag inte. Jag har ju semester. Jag har stängt av, lagt ner, samlar kraft, repar mod, latar mig. Vem kan hålla koll på handlingen då? Men läs den, för den var bra och välskriven. Så mycket minns jag.

Semesteressens

Det här med att läsa lite efter maten, med en kopp kaffe i kantarellmugg bredvid. Somna ett slag och sedan läsa lite till. Så himla fint bara.

lördag 14 juli 2012

Att läsa på danska



















Jag har fått för mig att jag ska lära mig danska ordentligt, det är ju ett festligt språk. Dessutom är jag väldigt för att främja den skandinaviska språkgemenskapen. Det är ju sorgligt att vi ska behöva ta till engelska för att förstå varandra, eller hur? Stockholmarna ser mig redan som en dansk i det att jag pratar skånska. Lika bra att leva upp till andras felaktiga förutfattade meningar, tänker jag.

I Köpenhamn

... hittade jag den här fina upplagan av Vi de drunknade som jag läst på originalspråk. I fantasin i alla fall.

torsdag 12 juli 2012

Att döpa sonen efter en romankaraktär

Jag är hemma i byn där jag växt upp, Södra Sandby [sa:mbi], och stötte på en gammal klasskamrat från grundskolan som jag inte sett på femton år. Han såg precis likadan ut. Själv är jag såklart snyggare och visare, men det är en annan historia.

tisdag 10 juli 2012

Danmarksuppladdning

Jag och maken ska åka Öresund runt i helgen, besöka Köpenhamn och Helsingör. Danmark, gott folk! Danmark! Jag har längtat i flera år, försmäktat i Svea rike, men NU - äntligen ska jag få spankulera bland det rödvita fina. Köpenhamnsbor: Duka fram Maribo-pilsnern och ett gäng smörrebröd, för på lördag kommer jag!

Jag har givetvis börjat uppladdningen inför mitt danska äventyr och läser just nu Volmer av Lise Nørgaard (boktips från Edit-Lisa). Volmer är en lustig, rar och, inte minst, dansk berättelse. Precis vad jag behöver nu, helt enkelt. För att ytterligare krydda uppladdningen så tänker jag på wienerbröd hela tiden och har laddat ner Wallpaper* City Guide över Köpenhamn som app till min ajfån och läser den ivrigt mellan varven.

Nedräkningen kan börja.

torsdag 5 juli 2012

Radioföljetongen i P1

Jag började lyssna lite sporadiskt, men nu är jag fast i Marie Hermansons Himmelsdalen som sänds som radioföljetong i P1 varje vardag kl 11.35.

Himmelsdalen är en mycket spännande roman om en annorlunda psykiatrisk klinik gömd bland bergen i Schweiz, där jag som lyssnar undrar vad som är friskt och vad som är sjukt egentligen. På Hermansons vis vänds världen så som jag känner den uppochner och hennes suggestiva berättarkonst är något extra.

Är du sugen på att lyssna finns alla avsnitt att lyssna på via sr.se (eller via SR Play som app).

söndag 1 juli 2012

Vem bestämmer?

Precis som alla andra är jag småkär i Wirséns Vem-böcker. Dottern har nära nog alla, tror jag, men Vem bestämmer? som följer med gratis till Vem-appen för iPhone hade vi inte.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...